Vakuutukset

Vakuutukset ja lisenssit

Vakuutukset ovat toiminnan turva

Suomen Ampumaurheiluliiton tarjoama vakuutusturva seuroille ja harrastajille on kattava.

Seuratoiminnan vakuutus (Pohjolan Tuplaturva) kattaa seuran talkootoiminnassa sattuneet tapaturmat. Se sisältää myös vastuuvakuutuksen kolmannelle osapuolelle (esim. yleisö) sattuneesta tapaturmasta tai esinevahingosta.

Kilpailulisenssi ja nuorisolisenssit oikeuttavat kilpailemaan SAL:n alaisissa kilpailuissa. Lisenssit sisältävät urheiluvakuutuksen ampumaurheilun kilpailu- ja harjoitustoiminnassa sattuvia tapaturmia varten. Lisenssiin kuuluu myös vastuuvakuutus.

Harrastelisenssi ei sisällä kilpailuoikeutta. Se antaa vakuutusturvan seuratason harjoitteluun koko vuodeksi.

Kultahippuvakuutus on tarkoitettu alle 16-vuotiaille ampumakoululaisille. Se sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen lisäksi kilpailuoikeuden SAL:n seurojen järjestämiin tukisarjan kilpailuihin. Vakuutuksen voimassaoloaika on 1.10.2018 - 30.9.2019.

Ampumakoulun aikuisjäsenille on saatavana vakuutusturva (ampumakoulupassi). Ampumakoulun järjestäjä hankkii kultahippupassit aina ampumakouun alussa.

Harrastajavakuutus tulisi olla jokaisella radalla ammuntaa harrastavalla, koska seuratoimintavakuutus ei korvaa ammunnan harrastajien harjoituksissa ja kilpailuissa omaisuudelle ja sivullisille aiheuttamaa vahinkoa.

Voidakseen osallistua harjoituksiin ja/tai kilpailuihin henkilölä tulee olla lisenssiasiat kunnossa. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä seuran puheenjohtajaan.

Jokaisen jäsenen täytyy itse hoitaa vakuutusturvansa.

Lisenssikausi vaihtuu 1.1.2019 ja on kalenterivuoden mittainen. Uuden lisenssikauden lisenssit tulevat myyntiin 20.12.2018. Lisenssit ostetaan netistä osoitteesta www.suomisport.fi.

Jos et vielä ole rekisteröitynyt Suomisportiin, luot Suomisport-sivuston antamien ohjeiden mukaan ensin tilin itsellesi. Sisäänkirjautuminen tilille tapahtuu tekstiviestillä tai sähköpostilla saatavilla kertakirjautumistunnuksilla, joten muistettavia pysyviä tunnuksia ei tule. Alaikäisten lasten vanhemmat ostavat lastensa lisenssit omalta Suomisport-tililtään.

Lisenssi maksetaan ostotapahtuman yhteydessä ja saat sähköisen lisenssikortin käyttöösi välittömästi maksun jälkeen. Jos älypuhelinta ei ole käytössä, lisenssin maksukuitin voi tulostaa Suomisportin omasta profiilista koska tahansa.

Huomaathan, että muovista tai pahvista lisenssikorttia ei enää lähetetä automaattisesti vuodesta 2018 alkaen. Kilpailulisensseihin muovisen lisenssikortin voi tilata sähköisen lisenssikortin rinnalle 5 euron lisämaksulla. Valitse tällöin lisenssivaihtoehto, joka sisältää muovisen lisenssikortin.

Lisenssiin sisältyvä vakuutus on voimassa 1.1.2019 alkaen (joulu- ja tammikuussa ostetut lisenssit) ja myöhemmin maksettaessa maksupäivänä klo 24.00. Vakuutuksen voimassaolo päättyy 31.12.2019.

Lisenssit on tarkoitettu Suomen Ampumaurheiluliittoon kuuluvien seurojen, Työväen Urheiluliiton kilpailujäsenseurojen, Reserviläisurheiluliiton jäsenjärjestöjen jäsenille.

Lisätietoa vakuutuksista saat liiton nettisivuilta >>

Seuratoiminnan vakuutus

Suomen Ampumaurheiluliitto on vakuuttanut seurojen vapaaehtoiset toimijat Pohjolan Tuplaturva-vakuutuksella, joka sisältää sekä tapaturma- että vastuuvakuutuksen.