IDPA

IDPA - International Defensive Pistol Association

IDPA on yhdysvalloissa vuonna 1996 kehitetty toiminallinen ja käytännöllinen urheiluammuntalaji, jota harrasraa yli 20 000 ampujaa ympäri maailmaa yli 50 maassa.

Suomessa on tällä hetkellä yhdeksän toimivaa IDPA-seuraa, edustettuna lähes koko Suomi. IDPA:n ampuminen ei vaadi kuulumista Suomen IDPA-seuroihin, mutta niihin kuulumisesta saattaa olla muita etuja, esimerkiksi ampumaharrastusvakuutuksen tai ampumaratojen käytön suhteen. Luokitusammunnan (classifier) suorittaminen ja IDPA-jäsenyys mahdollistavat osallistumisen kilpailuihin Suomessa ja ympäri maailman.

IDPA edistää käytännöllisten aseiden ja välineiden turvallista ja tehokasta käyttöä. IDPA on urheiluammuntalaji, joka tarjoaa kilpailijoille mahdollisuuden kehittää taitojaan samanhenkisten ampujien seurassa. IDPA mahdollistaa tasavertaiset edellytykset mitata taitoja ja kykyä, ei niinkään varusteita tai taktikointia. Siksi lajissa käytetäänkin erillisiä ase- ja tasoluokkia, joissa samantasoisilla varusteilla kilpaillaan samantasoisia kilpailijoita vastaan. IDPA tarjoaa ampujille viranomaistyyppisiä puolustuksellisia aseenkäyttötilanteita. Siksi laji sopii erityisen hyvin ammattisotilaille ja reserviläisille.

Lisätietoa, lajiliitto ja jäsenyydet: http://www.idpa.com/

IDPA-ampumatehtävät kuvaavat aseenkäyttötilanteita tai testaavat niissä vaadittavaa aseenkäsittely- ja ampumataitoa. Ampumatehtävät ratkaistaan ampumalla, pistelaskun painottaessa tarkkoja osumia enemmän kuin nopeutta. IDPA-ammunnassa ampujalle kuvataan tilanne ja annetaan tarvittavat toimintaohjeet ennen ampumasuoritusta. Ammunta alkaa äänimerkistä, jonka jälkeen ampuja ratkaisee ampumatehtävän annettujen ohjeiden ja lajin sääntöjen määrittämällä tavalla.

Treeni tulokset

PDF-tiedostoIDPA treeni 22.7..pdf (106 kB)
PDF-tiedosto2.8.2020 (522 kB)